Osteopathie

 

Osteopathie is een manuele geneeswijze met als doel het lokaliseren en herstellen van functiestoornissen in de beweeglijkheid van spieren, gewrichten en weefsels. De geneeswijze is gebaseerd op de logica en toegepaste kennis van anatomie, fysiologie en pathologie.

 

Gezondheid is beweging.

 

Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Spieren, botten, ingewanden, bloedvaten zijn allen in beweging en zijn daarmee ook van elkaar afhankelijk. Het hele lichaam is namelijk door middel van bindweefsel, zenuwen en bloedvaten met elkaar verbonden.
Goede beweeglijkheid is essentieel voor doorbloeding en aansturing en daarmee de functie van de structuren. Daar waar de beweging verstoord is, is de behandeling gericht op herstel van de beweging. Een osteopaat is getraind om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of dit in relatie staat tot je klachten.
De klachten en de plek waar de osteopaat behandelt zitten niet per se op dezelfde plek, in je lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding.
Een osteopaat neemt de tijd om goed naar je te luisteren en om je lichaam te onderzoeken.

 

De osteopaat is geen vervanging van de huisarts of een specialist, maar werkt hier graag mee samen en verwijst u door, indien nodig.

 

Osteopathie kan bij een groot aantal klachten helpen en is geschikt voor baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen.